Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie, ook wel voedingsgeneeskunde genoemd, draait om de relatie tussen voeding en gezondheid.

Orthomoleculaire therapie is gebaseerd op het behandelen van de oorzaken van gezondheidsklachten en niet op de symptomen. Het heeft tot doel je  lichaam te voorzien van de juiste hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen.

Steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont aan dat er een grote relatie bestaat tussen voedingspatronen en ziekten. Slechte voedingsgewoonten zijn niet alleen verantwoordelijk voor bijvoorbeeld overgewicht, maar ze spelen ook een rol bij het ontstaan van bijvoorbeeld diabetes, kanker, hart- en vaatziekten, chronische ontstekingen, darm- en spijsverteringsproblemen… .

Orthomoleculaire therapie streeft ernaar d.m.v. voeding en eventuele suppletie zoveel mogelijk nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en de schadelijke te beperken. Je krijgt een beter inzicht in wat gezonde voeding nu eigenlijk echt inhoud.

Onze levensstijl en leefwereld zijn de afgelopen decennia drastisch veranderd. We worden geconfronteerd met allerlei stressoren die vroeger niet aanwezig waren:

Onder begeleiding van onze Orthomoleculair therapeut Bert De Ridder, geven we het lichaam terug waar het recht op heeft!

Prijs 60 euro

Interesse in een behandeling?
Contacteer ons voor meer info of een afspraak!

maak een afspraak